onsdag 10 februari 2010

Farväl och nya möten.....

Idag så lämnade vi Lorne och våra värdar, det kändes sorgligt men som sagt det är dags för nya äventyr och vi kommer ju att få träffa dem nästa sommar igen.
Vi hade inga problem att ta oss till Melbourne och hitta hotellet utan vi åkte rakt på, sen var det bara runt hörnet för att lämna hyrbilen. Så nu är vi utan bil igen, det känns riktigt skönt när man är i en storstad. I Melbourn så finns det en spårvagnslinje som är gratis och går i en slinga runt city så det är jättelätt att ta sig runt. En hållplats är precis utanför hotellet så det är supersmidigt.
Nu på eftermiddagen så gick vi på Melbourne Aqvarium, både My och Meja har pratat om hajar under hela resan så det kändes kul att få gå dit för deras skull. När vi kom dit var Meja livrädd för alla stora fiskar så Ann fick bära runt henne därinne men hennes kompisar "Pingu" som finns där också var en höjdpunkt.
Nu ikväll så har vi inte orkat göra så mycket utan vi gick till poolen här på hotellet, det var första poolbesöket på nästa en månad så det var också uppskattat av de små. Eftersom vi var så trötta så beställde vi upp lite mat på rummet och snart ska vi gå och knyta oss så vi är pigga imorgon istället.

 
Det var mycket att ta farväl till imorse, först och främst våra värdar som varit supermysiga.

 
Våra kompisar papegojorna, idag kom även de rosa på besök, det har inte varit så vanligt, men de kände väl på sig att vi skulle åka.
 
 Rivendell, ni som kan er Tolkien vet vad det syftar på.

 
Tomten framför huset.

 
Lorne, med alla sina kafeér, restauranger och butiker. Och självklart kommer vi sakna stranden och bodysurfningen också.

Men nu dags för lite nya äventyr innan vi kommer hem till kylan och då blev det som sagt Melbourne Aqvarium

 
Kärt återseenden med pingviner, denna gång kejsarpingviner.

 
Självklart blir den bästa bilden på en ynklig liten sköldpadda, här är vi i ett akvarium med hajar och rockor och andra häftiga djur men eftersom man inte får använda blixt så blir de flesta korten suddiga förutom just detta då.

 
En haj fångades dock på bild, vet inte om det var på grund av Mys "hajdans".
 
Eftersom vi var så trötta så fick det bli room service middag, men den var helt OK.

 
Utsikt från vår balkong med regnbåge, det har varit kraftiga regn i Melbournes förorter men vi har klarat oss här i City men det verkar som det kommer att bli häftiga regn igen under morgondagen så vi får se hur det blir då. 
 

Inga kommentarer: