fredag 29 januari 2010

Åksjuk, berg, klippa och sten...

Eftersom man nitiskt hänger sig fast vid väderprognoserna, i hopp om att det ska göra vädret bättre (???), så visste vi att idag skulle det inte bli mer än 14-18 grader. Mao ord en perfekt utflyktsdag! Dags att bocka av en av alla sevärdheter igen.... Idag var det dags för de 12 Apostlarna och ett gäng andra fina klippor.

Kvart i åtta var vi på väg, fine! Allt började toppen, eftersom vi hade mer än 2 timmars resväg. Frukosten var packad, badkläder (ifall att om....) osv. Den slingriga vägen längs Great ocean road påbörjades, och den är rejält kurvig..... Hade väl åkt ca en halvtimma när lilla Meja Feja klagade på pappas körning. Men, eftersom hon som alla treåringar har väldigt mycket egen vilja, fästes ingen större vikt vid hennes kommentarer. Yttrerligare en kvart senare hörde jag henne hulka där bak..... shit! Flickan var ju åksjuk! Av från vägen och ut med barnet och av med alla kläder.... Hon bara skakade, det var nog inte mer än 14 grader då. Nu var frågan, åka hem igen eller fortsätta?? Det var längre tillbaka till Lorne än till nästa stad, så vi började dit. Köpte rengöringsmedel och, se på sjutton, de hade åksjuketabletter! Klart vi skulle fortsätta.
Eftersom kl inte var mer än nio hade inte så många affärer öppnat än, men i en turistbutik hittade vi lite nya kläder till Meja. Och vi fortsatte.....

Och det är jag glad för att vi gjorde. Har sett massor idag. Tänkte börja med en frukost uppe vid en känd fyr, men när vi väl kom dit tog de 300,- för en familj för att bara komma fram och se fyren. Den må ha varit hur fin som helst, men vi tyckte inte att det var värt det. Men det vart en fin tur dit ut ändå och vi såg massor av koalor i träden. Här är en av de söta.

Vart Frukost på en av alla rastplatser som finns och fick syn på en varningsskylt vi tyckte var rätt skoj med tanke på alla farliga djur som finns i detta land. Några sådana varningsskyltar har vi dock inte sett... Men getingar, de är farliga!!

Stunden efter körde vi förbi denna, i och för sig ganska döda, orm. Men ändå..... Iofs den enda orm vi har sett på den här resan, förutom på zoo.

Framme vid de fantastiska klipporna. Om dessa hörde till de 12 apostlarna låter jag vara osagt.

Här är iallafall ett gäng av dem, och Anders och Meja.

Tjusigt!

Sen vart det lunch på lokalt hak i Port Campbell. Barnen ville sitta vid eget bord, men kunde ändå inte låta bli att retas... (Syrran, känner du igen sparken under bordet??)

Utanför var det ett annat par som åt lunch, och ett annat GÄNG som var minst sagt sugna...

The Arch, betyder tydligen valv (eller hålfot). Aha!

London Bridge, varav hela inte längre finns kvar. För den sammanhägande länken föll 1990. Ett sällskap befann sig på den delen som nu står ute i vattnet när det hände, och kände sig väl lite småpirriga kan man tänka... Blev dock hämtade med helikopter.

The Grotto... ha ha... inte min svengelska som ni förmodligen trodde. Utan den heter faktiskt så, betyder tydligen grotta!! ;o)

Innanför grottan fanns småpölar, som barnen tyckte det gick alldeles utmärkt att fiska i. Med varsitt grässtrå.

Det ar dags att vända om hemåt igen. Men på vägen var vi tvugna att stanna vid ytterligare en "lookout", och där fanns ju hur mycket fint som helst. Tyvärr var klockan nästan middag och med ett par timmar hem fick det bli ett kort stopp.

Annars hade man kunnat stanna flera timmar där. Det fanns flera olika stigar till olika fina ställen..... Jag skulle gärna åka in i landet till ett ställe som heter Grampains. Där är tydligen jättefin natur och massor av vackra klippor och berg., Men Anders, han tycker det räcker med sten! Så ok då, lyckades iallafall få 140 bilder idag, varav ni har fått se ett litet litet urval, än så länge... Passa er, snart är vi hemma igen!

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer: