lördag 16 januari 2010

Sista etappen påbörjad, nu är vi i Lorne!

Igår var det så dags att lämna tillbaka husbilen och byta den mot en 4WD istället. Först var det bara att försöka få ner alla sakerna i väskorna igen, det tog en liten stund..... När vi var klara var det ett par timmar upp till Melbourne, sen tog det väl ytterligare någon timma att hitta till biluthyrningsfirman eftersom vi inte hade någon vettig karta. När vi väl kom dit visade det sig att de bara hade en barnstol i passande storlek, så för att få en till fick vi ta en tur ut till flygplatsen. Men först skulle vi hitta husbilsfirman som visade sig ligga i en helt annan del av stan. Det vart ytterligare någon timma snurrandes. Anders i husbilen med karta och barn och jag försökte så gott det gick att hänga med i svängarna.Kändes verkligen skönt när vi äntligen kom fram till Britz. Då var det bara att hitta till flygplatsen för att få en stol till.........

Vid femtiden var vi äntligen på väg till Lorne. Stannade och åt och handlade på vägen och var väl framme vid åtta på kvällen. Möttes av en härlig Australiensare som tog emot oss vid sitt hus där vi nu ska bo i tre-fyra veckor.Vilket ställe. All den stress man känt under dagen var som bortblåst på några minuter. Att de som vi ska bo hos var så supertrevliga gjorde inte saken sämre. Vi bor på övervåningen och de i en lägenhet på undervåningen. Hon jobbar dessutom med turism här i Lorne, så närmare guidning kan vi nog inte få.

Lorne ligger längs Great Ocean Road. Igår när vi kom började det skymma och var också lite molningt. Men det var ganska magiskt ljus...


Fanns ganska fina och annorlunda hus längs vägen som tex denna "fågelholk"


Äntligen framme vid "vårt" hus som är beläget högt ovan stadskärnan i höjd med trätopparna och med denna fantastiska utsikt över havet.


En inte så blyg kokaburra på altanräcket. Vi som inte haft så god erfarenhet av dessa fåglar tidigare tycker nu faktiskt att de är riktigt söta när man får se dem på lite närmre håll.


Barnen fann snabbt sin favoritplats i vardagsrumsfönstret med strålande utsikt.


Tyvärr har jag åkt på samma förkylning som Anders hade och känner mig ganska seg. Men skulle jag bli sängliggandes någon dag gör det inte så mycket.... I sängen med en god bok och denna utsikt, bättre medicin kan man knappast få.

Nu är vi nere och tittar på staden. Täckningen uppe i bergen där vi bor är siså där så man får passa på att göra inlägg när man är i havsnivå. Det visade sig att vi inte bara har underbar utsikt där vi bor, imorse såg vi massor av kokaburror, papegojor, kakaduor och tom en koala i trädet brevid. Jag tror inte att vi kommer beöva röra oss så många meter under våra sista veckor!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Vad mysigt ni ser ut att ha och vilka härliga bilder.
Här är det full fart med jobb och dagis.
Passa på att njut era sista veckor...


Kram Linda Stefan Idde Nick