söndag 10 januari 2010

Jaha.. mitt i ingenstans och här är det bättre uppkoppling än någonsin?!...

Trodde ju inte att vi skulle lyckas få någon uppkoppling förrän i Melbourne, men trot eller ej. Vi befinner oss i Jindabyne en liten stad (3500 invånare) som ligger i Snowy Mountains. Ja här brukar faktiskt finnas snö under deras vinter och man säljer fortfarande skidkläder i butikerna. Känns lite konstigt när det är 35 grader ute och allt är kalt och väldigt torrt... Bilder på just detta får ni se en annan dag, men här kommer bilder på vad vi hade för oss våra 3 första dagar i husbilen.

På väg från hotellet i Sydney, allt är packat. Hur ska vi någonsin kunna få med oss allt hem???..


Husbilen hämtad, packningen gick in, första etappen gick bra. Första måltiden på campingen.

Campingen låg vid Depot Beach, ca 20 mil söder om Sydey. Här fanns det faktiskt Kängrur på campingen.

Stranden var jättefin även om vädret inte var det bästa. Omgiven av klippor, nästan lite Gotlandskänsla...

Nästa dag åkte vi till huvudstaden Camberra. Jättefin camping även om det inte var samma naturupplevelse som på den förra. Där emot fanns både pool och en jättestudskudde till barnens förtjusning.

Freedagsmys, däckade efter ett helrör...... pringles :o)

På lördagen började vi med att åka till Cockington Garden. En jättefin park med massa små miniatyrhus och annat smått och gott.

Tom Pingu kände sig lite hemma när han fann ett hus från Skandinavien.

Från det ena till det andra...... något av det mest sjuka jag sett. I Canberra var det en årlig bilhelg med massa tävlingar, utställningar och annat. Anders tyckte vi skulle gå in och titta, sagt och gjort.... När vi kom in var jippot i full gång. Dagens höjdpunkt, jag tror det kallades Burn-out-tävling eller något sådant. Vad det verkade gå ut på var iallafall att få hjulen i spinn så mycket att det rök så mycket att ingen kunde se något över huvudtaget. Sedan hörde man några rejäla smällar och då var det tydligen hjulen som sprängdes.
Publiken var som galna, och ändå såg man i princip inget........

Sen var det någon slags bilparad där det gällde att visa upp sig och sina åk. Vad det här ska föreställa vet jag inte riktigt men jag tror det är en bil med för liten kaross eftersom motorn inte fick plats.....

Tydligen var det inte bara bilarna som skulle visas upp....  Heeeeelt sjukt, men jag måste ju medge att det var en intressant upplevelse ;0) Jag behöver väl heller inte tala om att jag, My och Meja var ganska underrepresenterade. Publiken bestod av ett helt annat kön.
Nu är det dags att gå och lägga sig, för imorgon åker vi ut till kusten igen! God Natt!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på Er alla!
Åh Ni bara fortsätter att glida omkring och ha det bra... :)
Kanon... fortsätt så och se, känn och njut allt Ni bara kan. Antar att Ni inte har någon direkt hemlängtan.
Å de små prinsessorna ser alltid så glada och nöjda ut... vilken upplevelse för dem. Är nu mer orolig för att de ska glömma bort oss här hemma... hälsa dem så mycket från Robin och Martin... för dem har de väl iaf inte glömt. :)
Ha det fortsatt gött och ta Er varsamt fram i husbilen.
Varma (eller rättare sagt kalla) kramar från Svedala.
Helen & Roffe

Mattias Östmar sa...

Wow vilka snygga foton! Bra kamera (för det kan väl aldrig vara fotografen? ;-))